Meistä – PILATES Studio Vantaa

Pilates Studio Vantaan tilat
Avasimme ovemme syyskuussa 2018

PILATES Studio Vantaalla nautit laajasta tuntivalikoimasta ja ammattitaitoisesta ohjauksesta pienryhmissä. Sali on tunnelmallinen, välineet ovat laadukkaita.

Tilojen suunnittelussa on panostettu viihtyisyyteen ja käytännöllisyyteen. Myös vauvojen kanssa tulevat asiakkaat on otettu huomioon.

Meillä saat hemmotella itseäsi. Voit myös ostaa välineitä ja tuotteita kotiin vietäväksi.

Mistä kaikki alkoi?

PILATES Studio Vantaa

Rakastuin pilatekseen loukattuani selkäni kolmekymppisenä. Huomasin nopeasti, että pilateksessa vain kaikki puhutteli minua. Nautin siitä miten pilatesta tehdessä liike virtaa, keho ja mieli ovat yhtä, miten keho vahvistuu ja samalla vetreytyy. Ja se tunne tunnin jälkeen, se ryhti, se olemus, se miten kannat itsesi. Ja se haastavuus, kehittyminen. Jatkuva oppiminen. Pilatekseen ei kyllästy koskaan. Vielä 18 vuoden harjoittamisen jälkeenkin mielenkiinto säilyy, aina voi oppia uutta.

Tästä rakastumisesta lähti kumpuamaan unelma. Unelma siitä, että minulla olisi oma studio, jossa saisin opettaa tätä upeaa lajia muillekin. Toteutin unelmani syyskuussa 2018. Se oli elämäni paras päätös. Saan tehdä upeaa työtä, nähdä miten asiakkaat studiolla pysähtyvät oman kehonsa ääreen ja oppivat tuntemaan sen, rauhoittuvat, rentoutuvat, vahvistuvat, voimautuvat. Myös oppivat ymmärtämään mikä merkitys sillä on, että annat aikaa ihan vain itsellesi, omalle keholle ja mielelle. 

                        
– Heli Peltonen, studion omistaja

Pilates Studio Vantaa, Heli Peltonen

Pilateksen tausta

Saksalaissyntyinen Joseph Pilates (1883-1967) kehitti harjoitusohjelmansa 1900-luvun alussa. Hän eli suurimman osan elämästään Yhdysvalloissa, missä hän jalosti jo varhain nuoruudessaan aloittamansa liikeharjoitteet siihen muotoon, jossa ne nykyisin tunnetaan.
Joseph Pilates oli fyysisesti heikko lapsi ja sairasti mm. astmaa. Pilates päätti parantua ja alkoi jo nuorena systemaattisesti harjoituttaa kehoaan. Jo 14-vuotiaana hän oli parantunut sairauksistaan. Hän oli todellinen monitaituri: uimahyppääjä, voimistelija, akrobaatti, sukeltaja, hiihtäjä, nyrkkeilijä ja painija.
34-vuotiaana vuonna 1917 ensimmäisen maailmansodan aikana Joseph Pilates vangittiin kansalaisuutensa takia. Vankina ollessaan hän keskittyi tosissaan oman harjoitusmenetelmänsä kehittämiseen. Oppilaina olivat vankileirin kohtalotoverit.
Sodan loppuaikoina Pilates siirrettiin työskentelemään sotilassairaalaan, jossa hän alkoi kuntouttaa sairaalan potilaita. Pilateksen harjoituksia tekevät potilaat kuntoutuivat huomattavasti muita nopeammin, eivätkä sairastuneet espanjankuumeeseen, johon monet muut potilaat kuolivat. Tällöin Pilates ymmärsi ryhdin syvemmän merkityksen ihmisen terveyteen.
Vuonna 1926 Joseph Pilates muutti Yhdysvaltoihin ja avasi New Yorkissa ensimmäisen studionsa. Siitä tuli todellinen eliitin keskus ja harjoitusohjelmasta varjeltu salaisuus. Pilates-harjoitteissa kehoa opitaan hallitsemaan mielen kautta, mutta Joseph Pilates ei liittänyt harjoitteisiinsa mitään filosofiaa.
Pilates opetti ohjelmansa perusliikkeet eli Klassisen repertuaarin 34 liikettä tarkasti seuraajilleen, joita oli vain kymmenkunta. Pilates jatkoi työskentelyä kuolemaansa asti 84-vuotiaaksi. Seuraajat jatkoivat Pilateksen kuoltua vuonna 1967 hänen menetelmänsä opettamista.
Sittemmin Pilates-menetelmä on levinnyt ympäri maailman ja siitä on erilaisia suuntauksia.